Monday, December 14, 2009

Specky.


Sebulan yang lepas,

"Abah, jom pergi buat spec."
"Kenapa? Dah x nampak ker?"
"Bukan. Kaklong boleh nampak lagi. Tapi bile dalam kelas, kalau lecturer pasang slide, kaklong macam kena paksa mata untuk tengok. Tapi boleh jer nampak lagi ape tulisan tuh."
(Tak nak ngaku dah rabun.Haha.)
"Okay. Cuti nanti kite pergi buat spec." Kata abah.

Tunggu punye tunggu, sampaila cuti yang ditunggu-tunggu.

Hari Ahad.
Aku, Abah, Kakngah, dan Izzah, pagi-pagi bute da kene bangun sebab abah suh siap nak pegi buat spec. Takde la pagi-pagi bute sangat. Dalam pukul 10pg cam uh. Haha. Nampak sangat bangun lambat. Hee. Abah bawak pergi Melawati. Kedai spec mata dekat dengan pusat tuisyen abah. Pekerja kedai uh da kenal abah (so, boleh la bodek2 en nak dapat diskaun). Hehe.

Bile dah sampai, mule-mule sekali Cina tuh cek mata aku. First time nieh. Tuh jakun sikit. Selama nie cek mata kat skolah confirm dpt 8/8 en. Clear, Jelas, Nyata. Haha. Tapi semalam, bile cek mata, lawak betol. Kan ade huruf-huruf yang makin ke bawah, makin kecik tuh. Sampai layer ketiga, ada 4 huruf kat situ. Semua aku sebut huruf S. Padahal ade num 3 8 n ape ntah lagi due huruf uh. Ntah nape ntah sume aku nampak macam huruf S. Sampai kene gelak ngan abah n Izzah. Haha. Then bile dah siap, keluar lah result. Mata kanan:150, Mata kiri:100. Silau due2 belah ade 50/180. Ape ntah maksudnye. Aku pun xpaham. Haha.

Dan hari ini. Hari Isnin.
Aku pergi bersama abah untuk mengambil spec yang dah siap tuh. Dan bermulalah sejarah, aku specky. Haha.

Abah kata, "Pakai spec dah anak abah." Haha.

Tapi satu yang aku suke, aku beli spec nie dengan duit aku sendiri. Semoga dengan itu, aku boleh belajar macam biasa. Thanks.

7 comments:

  1. tahniah2... da jd geng la kte zani!!! hehehe

    ReplyDelete
  2. permualaan menjadi insan rabun..haha

    ReplyDelete
  3. wei , bia benar kau . tu ah . hadap laptop je tau . huhu

    ReplyDelete
  4. haha. bukan weh. study kuat beb! konon nye la. haha

    ReplyDelete
  5. haha. bukan weh. study kuat beb! konon nye la. haha

    ReplyDelete

Sebijik comment anda amatlah berharga untuk saya.