Friday, November 6, 2009

Kenapalah tak boleh?

Oh! Aku tak boleh register WiFi tadi. Geram jer. Nak tau sebab ape? Sebab aku da register da dulu kat laptop lain. Kali ni aku bawak laptop lain pulak, da tak boleh register. Pegi IT Department tadi, da bersedia da on laptop sume, da boleh sign in da, skali dia cakap, "You cannot register. Please sea the pegawai bla bla bla.." Aiyaa..

Aku masuk dalam department uh, jumpa one of the orang dalam tuh, dia cakap ;

"Kenapa?"

"Saya dah register pakai laptop lain dulu. Kali nie nak register pakai laptop lain, tapi tak dapat."

"Oh! Tuh kamu kene buat surat tuh. Buat surat untuk department nieh bagi tau nak buat ID baru ker ape ntah."

"Kenapa yer?"

"Sebab student boleh register sekali jer, kalau nak register lagi sekali, kene bagi tau untuk tukar ID sebab kite pakai system security." Sambil orang tuh mengeluarkan fail dan tunjuk contoh surat yang student lain buat.

"Oh, lepas buat surat, kene hantar kat sini la?"

"A'ah. Hantar kat sini."

"Okay, terima kasih."

Dah pulaaakk, kene buat surat la pulak. Seyes aku tak paham pun ape orang uh cakap tadi. Surat amende la. Ahaha! Kenapalah tak boleh?

1 comment:

Sebijik comment anda amatlah berharga untuk saya.