Wednesday, March 3, 2010

Teh ais!!

Dari pagi tadi aku terasa lidah dan tekak aku nie macam ade yang tak kena. Pikir punye pikir. At last aku tau da, tekak aku nieh mesti mintak ape-ape nieh. Aku pun tanye tekak aku,

"Tekak,tekak, kau nak ape sebenarnye nieh..?"

Tekak menjawab, "_____________________"

Tak paham laa tekak!! Jawab laa betul-betul. Aku lapar tadi, aku makan maggie. Pun rase macam nieh jugak. Aku sanggup tak makan nasik tau rini sebab aku tau kau tanak nasik rini. (nak bagi tau jer aku tak makan nasik pun rini. Masih boleh bertahan. Hehe. >_<)

Tak pe laa. Aku bersabar lagi. Aku makan pulak goreng pisang. Ops! kesalahan tatabahasa. PISANG GORENG. Puun tekak tak ngam jugak. Aiyaa. Camner nieh? "_____" terblurr sebentar.

Tibe-tibe abah balik dengan membawa sebungkus kopi ais. Wa, nampak macam sedaap. Lalu tekak aku berkata. "Nak teh ais. Nak teh ais.." Haha. Ngade-ngade kau tekak. Tadi tanak cakap awal-awal. Kalau tak aku dah bancuh dah siang-siang tadi.

Tekak cakap, "Aku tanak kau bancuh laa. Tak sedaap..."

Haha. Amboi. Sampai hati kau. Aku tau laa aku tak expert lagi bancuh teh ais tuh. Tapi at least aku tau bancuh air...masakk. Ahaha!

Kebetulan pulak, malam tuh abah nak anta Affiq pergi tuisyen. Ape lagi. Melompat aku. "Abah, naak ikuut. Nak beli teh ais mamak.." Haha.

***

Dalam kereta, bersinar-sinar mate. Tak sabarnye nak teh ais mamak. Wah.Wah. Dah lame tak minum. Huhu. Sampai jer Taman Melawati yakni tempat tuisyen Affiq, aku pun bergerak ke kedai mamak DHARBAR namenye. Selang due tige empat dari barisan tuisyen uh. Lalu,

"Kasi teh ais satu. Bungkus. Ikat tepi ea.." Nampak sangat tak sabar nak minum dalam kereta. Haha. Dari jauh aku usha mamak tuh menyediakan teh ais aku. Cepat laa. Cepat laa. Dan tak sampai lime minit aku dapat teh ais yang diidam-idamkan. rm1.50 jer. Terima kasih mamak. Lain kali saya datang lagi yerr.

Waahh! Bahagie tekak aku. Sukenyee. :)))

Eyhh2,, 3 cawan laa. Ahaha.

p/s : Nie bukan teh ais aku. Aku google jer picture nieh. Hehe.

4 comments:

  1. 3 cwn ha..haha..

    ReplyDelete
  2. haha. nak wat cane. da biase.
    siape laa aja nieh. hehe.

    ReplyDelete
  3. bkn ajar nih, nih die yg pakse..
    haha!!

    ReplyDelete
  4. ahaha!
    eyh2, tak ea.
    saye nak mnum satu cwn jerr.
    sape suh beli byk2 smpi 3. hee.

    ReplyDelete

Sebijik comment anda amatlah berharga untuk saya.