Friday, November 5, 2010

Kisah cerita satu dan cerita dua.



Hello! Hello! rakyat Malaysia semuanya.

Ishh. Tak baik aku main hello hello. Hari yang indah selalu nya kena mulakan dengan salam dan senyum. Salam semua. :)

Yahoooo! Aku sudah sembuh. Sudah sembuh. Lalalala..

"Eyh2, zany nie sakit ape pulak?", tanya korang. Kan? Dah tau dah. hee.

Takde. Takde. Aku tak sakit ape-ape, cuma dah sembuh jer.

Aiseyman, seyes, aku dah cakap dah memang tak boleh pakai punya entri nieh. Cakap jer lebeyh, tengok-tengok berblogging-blogging jugak. Haha. Nak buat macam mana beb. Aku memang pantang dapat connection internet.

Wa cakap luu, lepas nieh aku gerenti ade benda lagi aku nak post memandangkan aku dah lame mencarik sumber. Caya lah sama gua.

Okaayy. Dah habis dah cerita satu. Masuk cerita dua.

Eyhh kawan, tadi mase aku dalam bilik adik aku (kakngah), datang adik aku (izzah). Kebetulan pula kakngah tengah jawab soalan Math. Lantas berlaku perbualan macam ini ;

Izzah : Kakngah, tiga ratus enam puluh lima kali lima (365x5) berapa?

Kakngah : (tekan-tekan calculator) Seribu lapan ratus dua puluh lima (1,825).

Izzah : Uisyy. Seribu lebeyh ea.

Kakngah : Kenapa?

Izzah : Tiga ratus enam puluh lima (365) tuh setahun. Lima (5) tuh, solat lima waktu. Hmm. Izzah tak penuh lagi laa. Macam mane nie?

Waa, terharu dengar adik aku macam tuh. Aku yang dulu, mase darjah empat dulu ade ker? pernah ker? fikir macam tuh.

3 comments:

  1. @rahmanwrite haha. yela. nieh tengah jadi kaklong yg baik la nie dengan dorongan abg long. ehehe! (.^_^.)

    ReplyDelete
  2. sape abg long tuh haa??
    saye abg ngah je..hehe

    ReplyDelete

Sebijik comment anda amatlah berharga untuk saya.