Friday, May 21, 2010

Aku kene mangkok haahhh.

Tepat jam 4.45 petang aku bukak website UIA. Semangat naak cek result laa nieh. Plus dengan cuak cuak siket. Kecewanyaa aku bile tak dapat nak tengok result.

Kenapakah? Kenapakah? Tahuu tak aku kecewaa. Paham tak perasaan bile orang yang dah semangat semangat, sekali tak dapat ape yang dihajatkan. Dah 3 haari 2 malam aku bukak tau. Apesal tak dapat dapat laagi nak tengok result aku? Website tuuh memang tak faham perasaan aku. =.="

Tapi, tak boleh laa senang senang jerr aku nak cakap website tuh tak faham perasaan aku kaan. Dalam kepala otak aku, aku membayangkan website tuuh akan cakap macam nie dekat aku setiap kali lepas aku maki hamun die;

"Oi! Memang laa kau tak boleh nak tengok result kau. Kau tak nampak ker da tulis notis besar besar dekat website tuh. Kaan ade tulis, result keluar 21 Mei 2009 pukul 5.00 petang laa, mangkok!.."

Haa. Amek kaau. Hebat tak bayangan aku? HAHA. Tu laa, pegi semangat semangat laagi nak cek result awal 3 hari, sape suruh. Kan daa kene mangkok. HEE.

Disebabkan aku tersangat laah insaf lepas kene panggil mangkok oleh bayangan aku sendiri, aku pun bersabar laah sampai pukul 5.07 petang. Sambil berdebar debar. Tadah tangan berdoa banyak banyak time tengah loading loading tuuh. Kalau ibu aku nampak, confirm beliau pelik, ape jadah anak aku nieh doa tadah tangan depan laptop. Selalu tangan tak lepas dari keyboard tuh puuunn. HAHA.

Daaannn, tengok tengok, result dah boleh tengok selepas beberapa saat berloading.

Senyum :)

Tadah tangan balik, sapu dekat muke, dalam hati cakap, Alhamdulillah. Terima kasih banyak banyak Ya Allah.

Gembiraa. Terus message Encik Zulkifle iaitu abah saya yang sedang mengajar di Pusat Tuisyen Titian Cahaya, Taman Melawati mase tuuh. Sempat pulaak abah reply mase tengah mengajar cakap, Tahniah. Nak jumpa Puan Norziha pulaak laa dekat dapur, ibu saya pulaak laah, mesti ibu suke dan terus potong mangga sedap yang beli dekat tesco semalam. Boleh tumpang makan sekali. HAHA.

Yela. Orang cakap ape ape berita gembira untuk kita, share dengan ibu bapa dulu, sebab semua jasa jasa merekaa laah yang buat kita berjaya kaan. Thanks Encik Zulkifle dan Puan Norziha. Kaklongg sayaaangggg abah ibu. Di kesempatan nie, kaklong ucapkan HAPPY ANNIVERSARY yang ke-20 pada 20 Oktober 2010 nanti. Wish awal awal laagi bagus kaan?

Ustazah Salmiah dan classmate classmate BTQ (basic themes of Al-Qur'an), terimaa kasih banyak banyak. Anda semua sangat sangat saya hargai. Majulaah Basic Themes of Al-Qur'an untuk agama dan negara.

Owhh. Baru aku perasan. Tajuk yang sesuai untuk post nie ialah RESULT, bukaan MANGKOK. =.=

1 comment:

  1. wow!!
    smngt tol ko nk cek..
    hahahha..
    tahniah~

    ReplyDelete

Sebijik comment anda amatlah berharga untuk saya.