Saturday, June 11, 2011

Kisah Maharaja Lawak minggu-11.

Hari nie punya Maharaja Lawak memang tipp topp habis laaah! Wa cakap luu. AHAHA.

Untuk persembahan pertama, aku paling suka part JOZAN dengan remote Astro Beyond dia, dengan TV bapaakk besarnye lah haai. Siap boleh tukar-tukar channel Oasis, Prima, Awani dan Warna. AHAHA.

Canggih giler lawak diorang.

Okay. Yang part Oasis tuh dah pernah tengok dah dalam Chaparela. Fadzilah-Come-To-Me. Aku tak tahan part Prima, kononnye channel Video TV ker ape jadah name nye ntah yang tunjuk video clip lagu-lagu Malaysia tuh. Serious tak boleh blaa. Hafiz!

Beginilah awan nano nano nano nano nano.......

Tak tahan nak ketawa sampai hentak-hentak kaki dah aku nie mase tengok tuh. Satu family pun same jer. Gelak terbahak-bahak sampai terkeluar anak tekak! HAHA! Okayy. Itu over. Bila part Awani, aku blur kejap, sebab aku tak kenal siapa orang yang dia tiru tuh. Jelas di sini, aku jarang sekali tengok berita. EHEHE. Sambung pulak part warna kan, tak habis-habis dengan, "Abang, abang, abang rasa...."

Pandai sungguh si Johan tuh tiru orang kan. Agak-agak kalau aku suruh tiru watak aku dia buat macam mana yer? Aku rasa, dia jalan sambil buat pipi kembong sambil senyum mata tak nampak kot. T___T

Part persembahan kedua, of corse laah Sepah beb! Lagipun prop diorang memang tak susah sangat kot. KOT laah. Dapat kat aku, memang blur taktahunakbuatapa laah aku atas pentas tuh kot.

Diorang dapat raket dengan beg roda. Bantai jadi, sudip aii nasi goreng, bantai jadi cermin, sudu, kunci kereta, side mirror dan macam-macam lagi. HAHA. Yang beg roda pulak paling tak tahan. Boleh jadi laptop, oven, peti ais, meja, kereta pun boleh. Paling tak tahan jadi ambulans masa time AC keluar tuh. AHAHAHAHA!

Korang-korang yang tak tengok lagi, apa laagi, Youtube laah minggu nie punya. Confirm! Youtube tuh lagi pantas, lagi advance dari siaran berulang Astro. Malam nie dah confirm ade orang upload punya dalam Youtube. Tak caye, cer gi tengok. HAHA.

Takde penyingkiran dah kot aku rasa lepas nie. Minggu depan last before final. Kalau ada pun, juri guna imuniti jadah tuh lah kot. Bila lagi nak guna kan. Tahun depan? Memang tak laah. HAHA.

Aihh. Ape lah rancangan realiti kita nie, siap nak ada imuniti-imuniti bagai. AF pun imuniti, Maharaja Lawak pun imuniti. Aku tengok channel reality luar, steady jer dah singkir, singkir laah. Tak dak undi masuk, imuniti-imuniti bagai. HAHA. Apee pun takk boleehh. =.="

Ape-ape pun, overall, persembahan PartI dengan PartII tadi, JOZAN mantaaaaappp! I loikee!

Ececey, macam juri pulak dah yer kau Zany. Aishh. Ape pun tak boleh! =.="

1 comment:

  1. apapun boleh tulis...keep it up...

    ReplyDelete

Sebijik comment anda amatlah berharga untuk saya.